Mitä yrttikärrylle kuuluu nyt?

Mitä yrttikärrylle kuuluu nyt? Miten yrtit ovat siinä viihtyneet? Ja mistä hankin siihen istuttamani yrtit? Vastauksia näihin kysymyksiin seuraavaksi.

Mitä yrttikärrylle kuuluu nyt?

Yrttikärry yrtteineen voi hyvin ja vihertää. Kärrythän maalasin Nordic Chicin kalkkimaalilla ja viimeistelin saman merkin lakalla. Maalipinta on pysynyt hyvänä, vaikka kärry onkin ulkotiloissa auringon ja kasteluveden armoilla.

Alkujaanhan kärryssä kasvoi sitruunamelissaa ja persiljaa, joiden jälkeen olen istuttanut sinne myös ruohosipulia ja erilaisia basilikoja. Vielä on tilaa muutamalle yrtille ja onhan sitä kesääkin vielä jäljellä hyvän matkaa.

Viihtyvätkö yrtit kärryssä?

Kyllä viihtyvät ja kaikki taimet ovat jopa kolminkertaistaneet kokonsa, vaikka niitä onkin ahkerasti käytetty keittiön puolella. Kastelua on tänä kesänä tarvittu erityisen runsaasti ja onpahan kärryn paikkaakin vaihdettu useaan kertaan, aurinkogosta ja aurinkoon.

Mitä yrttikärrylle kuuluu nyt

Mitä yrttikärrylle kuuluu nyt

Mistä yrtit yrttikärryyn?

Situunamelissan taimi löytyi Kodin Terrasta, kun taas persilja paikallisesta S-Marketista. Se on siis ihan sellainen, joita hevi-osastolla ruukuissa myydään. Basilikat ovat sekä äitini kasvimaalta että Pirilän Kukkatalosta. Tuohon persiljaan olen erityisen tyytyväinen ja ajattelinkin vielä kokeilla myös muidenkin vihannesosaston yrttien uudelleenistutusta. Ehkäpä sinulla olisikin vinkki mitä kannattaisi kokeilla?

Innostuitko sinä jo aiemmin tekemään yrttikärryä kierrätysmateriaalista? Jos et, niin vielä ehtii. Ohjeen yrttikärryn rakentamiseen löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *