Porin muija näytti uudenlaisen Porin

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Vaakuna Pori

Porin muija näytti uudenlaisen Porin. Hassua kuinka yksi kohtaaminen voi muuttaa kaiken muuttamatta silti mitään. Pori tuoksuu ja tuntuu ihan samalta kuin kymmeniä vuosia sitten, jolloin siellä hetken asustelin. Katuja kulkiessamme tunnen joutuneeni aikakapseliin ja muistan edelleen elävästi ne fiilikset, joita nuorena hoitsuopiskelijana tunsin sunnuntai illan hämyssä kulkiessani lähes aution kaupungin läpi linja-autoasemalta Itäpuistossa sijaitsevaan opiskelijaboxiini rakennukseen, jota ei kokonaisuudessaan ole enää edes olemassa. Se sama Pori, johon edelleen suhtaudun ristiriitaisin tuntein näyttää, että vaikka maailma ympärillä muuttuukin tietyt asiat on ja pysyvät.

Mutta onneksi moni asia on myös muuttunut. Aina sisäänpäin kääntyneinä pitämäni porilaiset näyttävät lämmenneen. Ja Amarillossa illastamisesta tulikin yksi minimatkamme kohokohdista. Aito henkilökunta isolla A:lla huolehti viihtymisestämme, vaikka taru Porin muijastakaan ei ollut ihan legendaa.

Uutta Poria rakennetaan ahkerasti ja siitä osoituksena myös Karjarantaan rakentunut uusi asuinalue, jota Asuntomessujen muodossa nyt esitellään maailmalle. Aimo annos uutta ripauksella vanhaa luo mielenkiintoisen kokonaisuuden teollisuusrakennusten ja Kokemäenjoen väliin. Rohkea mutta toimiva veto. Messujen tarjoamaan inspiraatioon keskityn suosiolla ihan omassa postauksessaan, sillä asiaa toivomistanne yksityiskohdista nimittäin riittää.

Kuuman asuntomessupäivän jälkeen suuntasimme auton nokan kohti keskustaa ja Original Sokos Hotel Vaakuna Poria. Hotellin keskeinen sijainti ja kesä asettaa saavutettavuudelle hiukan haasteita, sillä katuja on suljettu kesäterassien tieltä. Hyvän ennakkoinformoinnin ansiosta osasimme kuitenkin suunnistaa hotellille oikeasta suunnasta.

Meille oli varattuna huone hotellin neljännestä kerroksesta, yksi juhannukseksi valmistuneesta 20 uudesta huoneesta. Käytävällä tuoksui vielä uusi maali ja kokolattiamatto. Sama uuden ja puhtaan tuoksu jatkui aina sisälle huoneeseen asti. Suurehko, viileä ja raikas huone teki vaikutuksen kesän kuumana iltapäivänä. Eikä puuttuvaa, vielä matkalla olevaa minibaaria osattu onneksi kaivatakaan. Sadesuihku pitkähkön asuntomessupäivän jälkeen sen sijaan oli luksusta ja tuntui erityisen ihanalta.

Porin muija näytti uudenlaisen Porin

Original Sokos Hotel Vaakuna Porin juuret ovat syvällä Porin maaperässä ja kyseinen rakennus onkin palvellut asiakkaitaan ravintola- ja majoituspalveluiden tuottajana vuodesta 1939 lähtien. Hotelli toimi nimellä Hotelli Satakunta 51 vuotta. Vuonna 1990 Pori sai upouuden Vaakunan, kun hotelli muutettiin Sokos Hotel Vaakuna Poriksi. Viimeisin nimenmuutos tapahtui vuonna 2014, jolloin nimi muuttui nykyiseen muotoonsa Original Sokos Hotel Vaakuna Poriksi.

The Plate

Illallisen söimme hotellin alakerrassa sijaitsevassa Amarillossa, joka oli ihan super hyvä ratkaisu, pidemmälle emme ehkä olisikaan enää jaksaneet kävellä. Hissi tuo ja hissi vie oli parasta juuri silloin.

Alkuruoaksi nautimme henkilökunnan suosituksesta mozzarellatikkuja paholaisen hillolla ja sipulirenkaita BBQ- kastikkeella. Niin ikään suositusten perusteella päädyimme tilaamaan pääruoaksi The Plate:n, joka on tarkoitettu kahdelle jaettavaksi ja pitää sisällään Naudan flank steak:ä, porsaan ylikypsää niskaa, chorizoa, savuista punaviini-kastiketta, pippurikastiketta, San Marzano -tomaatteja ja Padrone-paprikoita sekä valinnan mukaan kaksi lisäkettä, jotka meidän tapauksessa olivat tuliset Texas Piri-Piri -maustetut bataatit ja Fajita Magic -perunalohkot. The Plate annos viimeistellään liekittämällä se pöydässä. Ihan kiva yksityiskohta arkisempaankin ravintolailtaan. Runsas The Plate täytti vatsan niin ettei tilaa jälkkärille oikeastaan ollut, vaikka listalta olisikin muutamia kokeilunarvoisia herkkuja löytynyt.

Porin muija näytti uudenlaisen Porin

Illallisen jälkeen hissillä yläkertaan, yöpuku päälle ja vällyjen väliin jalkapallon pariin. Erityisen kiitoksen saa kerrankin mukava hotellisänky ja todella muhkean ihanat tyynyt. Uni maistui aina aamun tunneille asti. Eikä liikenteen äänet haitanneet, sillä niitä ei kadun sulkemisen vuoksi ollutkaan.

Hotelliaamiainen, Reposaari, Yyteri, Kontti ja kotiin

Vielä ennen kotiinlähtöä olimme päättäneet piipahtaa Reposaaressa ihastelemassa vanhoja taloja ja merimiljöötä, hukuttamassa varpaamme Yyterin hiekkaan ja käydä katsomassa mitä aarteita Porin SPR:n Kontti meille tarjoaa. Sillä täytyihän kunnon matkaan yksi kierrätyskauppa mahtua. Ennen kaikkea sitä oli kuitenkin syötävä tuhti aamiainen, sillä kotiin meidän oli tarkoitus ajella maksimissaan yhden pysähdyksen taktiikalla.

Vaakunan aamiainen pitää sisällään hotelliaamiaisen perusartikkelit kuten lihapullat, munakokkelin ja pekonin mutta niiden lisäksi valikoimaan on lisätty useita paikallisia erikoisuuksia aina ryynimakkarasta tyrnihilloon. Voiko päiväänsä aloittaa paremmin kuin aloittamalla se ryynimakkaralla ja puolukkahillolla? Enpä usko! Runsaasta aamiaisvalikoimasta saa toki kasattua itselleen hiukan kevyemmän ja terveellisemmänkin aamiaisvaihtoehdon niin halutessaan.

Porin saavuttaa helposti niin junalla kuin linja-autollakin ja keskustan nähtävyydet voi helposti kokea jalan. Mikäli haluaa kuitenkin nähdä Yyterin hiekkarannat ja Reposaaren puutalot ja meren tapahtuu se helpoiten omalla autolla. Suoraa tietä ajellessa näihin kohteisiin pääsee melko nopeasti ja vaivattomasti. Ja ne tuovat kivan lisän perinteiseen kaupunkilomaan.

Pori kannattaa ehdottomasti nähdä ja kokea kesäaikaan. Tapahtumia ainakin tänä kesänä riittää, on Asuntomessut, Porin Jazzit ja SuomiAreena ja paljon kaikkea muuta. Porin tapahtumista löydät lisätietoa täältä.

P.S. Original Sokos Hotel Vaakuna Porissa liikkuessasi kannattaa pitää silmät auki ja tulet samalla opiskelleeksi lyhyen oppimäärän porin murretta, joka muuten on edelleen petollisen tarttuvaa.

Lue myös:

Tommost pitsi sanos Rauma flikk

2 kommenttia “Porin muija näytti uudenlaisen Porin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *